Това ли е писмото, което Тръмп остави на Байдън?

Актуални новини
11:10 - 21 Януари 2021
5714
Това ли е писмото, което Тръмп остави на Байдън?

Американският президент Джо Байдън е заявил, че неговият предшественик Доналд Тръмп му е оставил много великодушно писмо.

"Президентът написа много великодушно писмо. То е лично и няма да споделя повече, докато не поговоря с него", каза Байдън, докато подписва първите си президентски укази в Овалния кабинет.

Преди това на церемония в Капитолия демократът положи клетва като 46-ия президент на САЩ: "Заклевам се тържествено, че вярно ще изпълнявам службата на президент на Съединените американски щати и ще изпълнявам по възможно най-добрия начин своите задължения да следвам и отстоявам конституцията на САЩ."

Същевременно световни медии разпространиха писмото, което Тръмп е оставил на наследника си в Белия дом. То се състои само от едно изречение и носи датата 20 януари 2021 г. - деня на встъпване в длъжност на новия президент. На бланка на Белия дом Доналд Тръмп е написал: "Джо, знаеш, че аз победих". Автентичността на писмото засега не е потвърдена.

Доналд Тръмп смята, че той е истинският победител и твърди, че президентските избори са били манипулирани. Той не присъства на церемонията по предаването на властта на Джо Байдън и Камала Харис.