Това се казва звезда: Победител от Евровизия отказа награда от 50 000 евро (снимки, видео)

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо, ще дари за благотворителност премията от хърватското правителство

Нещо за четене
18:22 - 20 Май 2024
6567
Това се казва звезда: Победител от Евровизия отказа награда от 50 000 евро (снимки, видео)

Представителят на Хърватия на тазгодишното издание на Евровизия Baby Lasagna получи премия от 50 хиляди евро от хърватското правителство за второто си място на конкурса в Малмьо. Той обаче отказа да задържи парите за себе си и призова премиерът на Хърватия Андрей Пленкович да дарят сумата на две от педиатричните онкологии в Хърватия. Марко Пуришич, както е истинското име на музикалния продуцент и артист, беше посрещнат от над 15 000 хървати при прибирането си от конкурса. Той е новият национален герой, пишат медиите в родината му.

Baby Lasagna на финала на Евровизия

Baby Lasagna обяви, че ще дари парите със стори в Инстаграм и написа: „Искам да благодаря на хърватското правителство за кеш наградата от 50 000 евро. Аз обаче не мога да приема тези пари. Мога да изброя много причини, но преди всичко искам да посоча, че има много хора и организации, които се нуждаят много повече от тях. Затова призовавам господин Пленкович да дари 25 000 евро от името на хърватското правителство на Педиатричната онкология и хематологичния институт. Допълнително, аз искам да даря останалите 25 000 евро на Института за педиатрична хематология, онкология и трансплантации на Загреб.“

Посрещането на музиканта в родината му се превърна в национален празник

Сребърният медалист от Евровизия 2024 успя да разпродаде три дати за седемхилядната зала в Загреб за броени минути. Песента му “Rim Tim Tagi Dim“ попадна в световните музикални класации и получи милиони стриймове в дигиталните платформи, което е огромен успех за артист от Балканите. В класациите влязоха още песните на Гърция, Италия, Украйна, Швеция, Литва и Ирландия, а най-голям комерсиален успех постигна песента на Швейцария „The Code”, която спечели конкурса. Победителят Немо също беше посрещнат като герой от хиляди на летището в Цюрих.

Певецът обедини цяла Хърватия с успешното си представяне на Евровизия и достойното си поведение

Припомняме, че Евровизия 2024 се проведе в шведския град Малмьо след победата на Лорийн с песента “Tattoo”, един от големите хитовете за 2023 г. Над 150 милиона зрители от цял свят гледат конкурса всяка година.

Вижте изпълнението на Baby Lasagna от големия финал на Евровизия: