Трафикът във Франция се нормализира след саботажа на влаковете

Хаос настъпи с придвижването и в други съседни държави

Новини
11:25 - 27 Юли 2024
1360
Трафикът във Франция се нормализира след саботажа на влаковете

Трафикът на френските високоскоростни влакове постепенно се подобрява след саботажа, извършен в нощта на четвъртък срещу петък, броени часове преди церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Париж, предадоха световните агенции, като се позоваха на френските държавни железници – компанията Ес Ен Се Еф.

Цяла нощ инженери на компанията са работили, за да отремонтират участъците, на които са били извършени саботажни действия. Те са подменяли кабели и са извършвали ремонтни дейности в семафорни станции.

Саботажът предизвика хаос във Франция и наложи намаляване на влаковете и до съседни страни, като Великобритания и Белгия.

Вандали атакуваха линиите, свързващи Париж до такива градове, като Лил на север, Бордо на Запад и Страсбург на изток. Властите осуетиха атака по линията Париж-Марсилия.

По източната високоскоростна ос трафикът се е върнал към нормалното тази сутрин в 6,30 ч. местно време. По северното, южното и югозападното направление обаче по високоскоростните линии се движат средно по 7 от планираните 10 влака, като закъсненията от един до два часа средно, казва компанията Ес Ен Се Еф.

Компанията обаче уверява, че всички планове за пътуване на спортните отбори и на други лица, акредитирани за Игрите, ще бъдат осъществени и пътуванията им ще бъдат подсигурени.