Трагедия: Бургазлия се хвърли от мост в Малко Търново, намериха тялото му във водите на Велека

25-годишният мъж е оставил предсмъртно писмо на близките си

Общество
15:47 - 12 Септември 2023
5613
Трагедия: Бургазлия се хвърли от мост в Малко Търново, намериха тялото му във водите на Велека

25-годишен бургазлия сложи край на живота си край Малко Търново. Той се е хвърлил от мост в местността Ковач, научи Lupa.bg от свои източници. 

25-годишният Иван е отишъл с лекия си автомобил в местността. Качил се е на моста и е скочил от 55 метра височина. Тялото му е намерено в река Велека.

Младият мъж се е сбогувал с близките си с предсмъртно писмо. Възможно е Иван да е обмислял своето решение дълго време, тъй като е пропътувал 74 км, за да сложи край на живота си. 

"Напоследък самоубийствата у нас се увеличават. Според статистиката 16 българи на денонощие правят опит да отнемат собствения си живот, и 5-6 от тях, уви, успяват. Значи, на всеки 90 минути, на всеки час и половина, един човек у нас прави суициден опит, а на всеки 4 ча̀са един самоубиец постига целта си да прекъсне сам живота си, включително и с автомобилна катастрофа по пътищата. Повечето от самоубийците (55%) се хвърлят от високо, този начин все повече се използва, самозастрелват се 14%, обесват се 10%, отравят се 9%, ползват нож или друго режещо средство 7%, хвърлят се под движещо се транспортно средство 3%, самозапалват се 1%, други начини – 2%". Това коментира пред Lupa.bg директорът на Демографския институт при Българската академия за наука и изкуства (БАНИ) акад. Петър Иванов.