ТРАГЕДИЯ! Издъхна бащата на убитата журналистка Виктория

Общество
15:25 - 02 Юли 2020 (обновена)
5626
ТРАГЕДИЯ! Издъхна бащата на убитата журналистка Виктория

Почина бащата на журналистката Виктория Маринова, която зверски бе убита посред бял ден в Русе от Северин Красимиров.

“На 30 юни в 9.30 ч, бащата на Виктория Маринова, Георги Маринов ни напусна. Толкова за протокола. Просто още един човешки живот за статистиката. А извън протокола – дядо Гого не успя да се пребори със загубата. Не успя да продължи. Не успя да се примири с несправедливостта, която е неизменен спътник в живота ни", се казва в послание, отправено от Свилен Максимов – бившият съпруг на Виктория, цитиран от TVN.

"Всички ние – малко или много – сме принудени да се съобразяваме с несправедливостта. Виждаме я навсякъде, всеки ден – множество нередни неща. Ние си знаем, че са нередни. Едни от нас се ядосват, други избират да се борят, а трети се правят, че не виждат. А някои от нас дори се възползват и трупат облаги от несправедливостта. Но общото между нас е, че всички преглъщаме. И продължаваме.

Почерненият баща по време на поклонението пред дъщеря му в катедралния храм „Света Троица“ в Русе

Аз не знам от кои съм, но определено не смятам да оставя нещата така. Северин Надеждов Красимиров излежава своето наказание. Сега на съвестта му лежи още една косвена жертва. Затова го осъждам косвено. Не го осъждам на затвор – той вече има достатъчно години. Оставям на съвестта му да определи неговото наказание. И да, всяко същество има съвест. Дори и най-гнусният рецидивист. Не си мислете, че ще му се размине.


Но тук вината не е само на Северин. Вина имаме всички, които съставляваме това общество. Защото източникът на несправедливостта не е Бог, не е Дявол, не е Космоса, не е Природата – те са си много справедливи. Източникът на справедливостта сме ние, хората в обществото.

Всички извършваме нередни неща всеки ден. Затова осъждам всички граждани на това общество да отделят по 30 секунди всеки ден за съвестта си. Да си зададат въпроси. Да се опитат да си отговорят.

Извергът Северин Красимиров, който уби Вики, беше осъден на 30 години затвор

30 секунди – на пръв поглед нищо. Но ще видите колко е тежка, но и колко е справедлива тази присъда – още на вторият или третият ден ще го осъзнаете.

А, да – и контрола по изпълнението на присъдата оставям на съвестта ви. Аз не съм никой, че да ви контролирам, защото аз съм един от вас, от осъдените. Но знайте, че няма да ни се размине. А едно от най-несправедливите неща, които извършваме е, че търпим и бездействаме”, написа Свилен Максимов.

Поклонението на Георги Маринов ще бъде в петък, 3 юли, от 11,00 часа в катедралния храм „Света Троица“, в който бе и поклонението пред тленните останки на Виктория. Той ще бъде погребан до гроба на баща си Виктория.