ТРАГЕДИЯ: Ковид уби актрисата Лорина Камбурова в Москва

Актуални новини
16:43 - 27 Май 2021
20703
ТРАГЕДИЯ: Ковид уби актрисата Лорина Камбурова в Москва

Българската актриса Лорина Камбурова е издъхнала тази сутрин в московска болница след усложнения от коронавирус. Шокиращата новина съобщиха нейни колеги от Русия пред Lupa.bg. Лорина се е заразила в Русия, където се е снимала в нов филм. Актрисата се пресели да живее в Москва преди две години.

"За съжаление Лорина почина тази сутрин, състоянието й беше много тежко, тя бе развила двустранна пневмония", съобщи пред Lupa.bg нейна колежка. Камбурова е била приета в болница в тежко състояне.

От снимачния екип в Москва уточниха, че събират пари, за да може тленните останки на 30-годишната актриса да бъдат докарани в България и тя да бъде погребана в родината си.

Лорина Камбурова стана популярна с ролята на Ани в сериала “Скъпи наследници”. Актрисата правеше опити да пробие в САЩ, но кариерата й потръгна в Русия. Руското кино и телевизия много я харесаха.

Лорина, която е възпитаник на НАТФИЗ, се научи да говори руски доста добре.

Лрина Камбурова е родена през 1991 г. във Варна. Игра в първия сезон на сериала "Връзки" по Би Ти Ви. Като ученичка се явява в "Мюзик айдъл 3"и стига до финала. Приета е в Икономическия университет във Варна, но не й се учи там.

Затова решава да се пробва в НАТФИЗ. За изпитите я подготвя за 2 месеца актьорът Валентин Митев. Завършва в класа на проф. Здравко Митков. Лорина бе и една от звездите в хитовия сериал на Би Ти Ви - "Скъпи наследници".

Близките на Лорина, която е родена във Варна, призоваха за финансова помощ, за да може тялото й да бъде транспортирано до България, където семейството ѝ да я погребе. Всеки, който може да помогне, да го направи на: Sberbank на телефон + 7-917-586-3670 или номер на карта: 5469380058766584.

Lupa.bg изразява искрени съболезнования на близките и колегите на Лорина Камбурова.