ТРАГЕДИЯ: Петима младежи умряха в джип

Колата им паднала от 200-метрова урва

Общество
11:51 - 13 Август 2020
5655
ТРАГЕДИЯ: Петима младежи умряха в джип

Четирима тийнейджъри на възраст между 11 и 16 години, както и млад мъж на 24 години, загинаха при тежка катастрофа в Средиземноморските Алпи, югозападно от италианския град Кунео.

Още две момчета от групата берат душа в болниците на Кунео и Торино, а едно момиче е хоспитализирано с леки рани и без опасност за живота, пише "il messaggero".

Пристигналите на мястото на жестокия инцидент полицаи, както и близки на децата,  установили, че сплесканият джип, се е обърнал в 200-метрова урва, предаде glas.bg.

Според първите оценки на разследващите – смъртоносният инцидент е причинен най-вероятно от разсейване на шофьора по тежкия планински път, а не след употребата на алкохол.

Единственото нарушение на шофьора е това, че в мощния "Land Rover Defender 130" натоварил 8 души, вместо позволените от правилника петима пасажери, плюс него.

Разказите на близките на загиналите подсилват трагедията с твърдението, че децата им били тръгнали привечер от планинското селце Кастелманьо, към близкия връх Фауниера, за да наблюдават звездите и падащите персеиди.

Но някъде към 1 часа след полунощ в сряда, на връщане от звездното шоу над връх Фауниера, тесният криволичещ път изглежда се е оказал още по-тесен и мощният джип се е превърнал за секунди в летящ ковчег.