Трагедия: Подводницата "Титан" се е смачкала от налягането, всички са мъртви

Получила се е имплозия, екипажът нищо не е усетил, смятат експерти

Общество
21:45 - 22 Юни 2023
24849
Трагедия: Подводницата "Титан" се е смачкала от налягането, всички са мъртви

Според експертите, участващи в издирването на изчезналата подводница "Титан", са открити рамката за кацане и задният капак, което сочи, че плавателният съд е претърпял "катастрофална имплозия", която моментално е отнела живота на всичките петима души на борда.

Бреговата охрана на САЩ съобщи, че са открили поле от отломки. Все още не е потвърдено какво точно, но Ричард Гариот, президент на Клуба на изследователите, казва пред DailyMail, че според разбирането на екипите, участващи в издирването, сред предметите са ключови компоненти на подводницата.

Това би означавало, че подводницата е получила пукнатина и се е смачкала под подводното налягане, което е довело до незабавното загиване на всичките петима мъже на борда.

"Единственото положително е, че това би станало незабавно, буквално за милисекунди, и хората няма да имат представа какво се случва", каза Дейвид Мирънс, приятел на двама от мъжете на борда, по време на участие в Sky News във Великобритания тази вечер.

За 15:00 ч. по Гринуич (22:00 ч. българско време) е насрочена пресконференция, на която бреговата охрана заяви, че ще обсъди "заключенията".