ТРАГЕДИЯ в Lupa.bg: Пожар уби трима в Covid отделението в Сливен

Общество
08:35 - 14 Ноември 2021 (обновена)
4540
ТРАГЕДИЯ в Lupa.bg: Пожар уби трима в Covid отделението в Сливен

Жестока трагедия! Трима човека са загинали при пожар в Covid отделението на сливенската болница „Хаджи Димитър“, научи първо Lupa.bg. Сигналът е подаден в 2,39 ч. тази нощ.

На място веднага се отзовават 2 екипа от пожарната служба. Установено е, че гори стая на 4-ия етаж, която е част от COVID отделението в лечебното заведение, уточни Би Ти Ви.

В стаята е имало трима човека, двама от тях загинали на място. Третият е изваден и откаран с линейка в центъра за спешна медицинска помощ. Оттам е заведен в Пловдив. Преди няколко минути бе потвърдена и неговата смърт.

Все още няма категорична версия каква е причината за пожара. Смята се, че вероятно е допусната някаква небрежност по вина на пациентите.

Сигналът за пожара не е подаден от персонала, а от минаващи хора, които забелязали пламъците. Починалите едва ли са били с тежко състояние, но не се знае защо не са могли да излязат от стаята.

Може би става дума за небрежност на пациент. В стаята са били трите жертви - на различна възраст, единият на 66, вторият на 70 години. Не сме имали такъв случай от над 30 години.

Други пострадали няма. Отделението продължава своята работа, обясни пред Нова телевизия Владимир Демирев, шефът на пожарната в Сливен.

Очаквайте подробности