Трагедия! Работник загина по време на работа в „Стомана“

39-годишният мъж е работел за външна фирма, наета за ремонт на един от цеховете

Новини
10:23 - 14 Април 2020
1399
Трагедия! Работник загина по време на работа в „Стомана“

Работник загина в пернишкия завод „Стомана“ по време на работа. Трагедията се е разиграла вчера, 13 април, съобщава zaPernik.com.

39-годишният мъж е работел за външна фирма, наета за ремонт на един от цеховете. Той изпълнявал трудовите си задължения, когато се е случила злополуката, разбра. Все още няма информация от полицията за инцидента. 

От КНСБ изказват съболезнования на загиналия и семейството му и апелират към работодателите да вземат всички необходими мерки за предотвратяване на подобни инциденти с фатален край.

„Зачестилите трудови злополуки с външно наети фирми, извършващи строителни или ремонтни дейности, показват, че контролът и необходимите инструктажи много често не се спазват, както сочат резултатите от проверките на Главна инспекция по труда. В обекти или работни площадки, на които се извършват работи или дейности, включително при използване на едно работно място или работно оборудване от работещи на двама и повече работодатели, всеки от работодателите е длъжен да докаже, че е предприел мерки за координация на действията си с другите работодатели за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд“, казват от КНСБ.