ТРАГЕДИЯ: Учителка от Търговище издъхна от коронавирус

58-годишната Румяна Радославова почина само за два дни, класът й отказва да влезе в час

Общество
12:19 - 19 Октомври 2020
7789
ТРАГЕДИЯ: Учителка от Търговище издъхна от коронавирус

Учителка по география в Първо средно училище "Св. Седмочисленици" в Търговище загуби живота си от коронавируса само за два дни.

58-годишната Румяна Радославова се почувствала зле миналата неделя, направила си тест, развила скоротечна пневмония, а във вторник е починала. Това съобщи за Dariknews директорката на училището Севдалина Зафирова.

"Това е прекрасен учител, много човечен, много обичан от учениците, има много класирания на олимпиади на нейни възпитаници. Изключително мила", описа директорката починалата преподавателка по география, която е била и старши учител.

Учениците от 8 "г" клас, на които Радославова е била класен ръководител, са много разстроени от загубата и се обърнаха с молба към учителите си да учат дистанционно.

Децата се обвиняват, че са заразили преподавателите си и не желаят повече да ги разболяват. Това е и основният им мотив да откажат да се върнат в клас след само два дни карантина.

Емоционалното им състояние пролича от съобщение, адресирано до различни техни учители, разпространено от осмокласниците в социалната мрежа.

"Днес класът не е на училище. Имат подадено заявление. Те са много емоционален клас, много им се събра. В четвъртък беше погребението на класната им Руми Радославова. След това и тяхна съученичка се оказа контактна на положителен родител. При нас стресът е огромен, имаме трима учители в болница", каза директорката. Други 14 преподаватели отсъстват по различни причини, някои са в карантина.