ТРАГЕДИЯ: Вирусът уби лекарка от Враца и баща й

Общество
10:45 - 16 Октомври 2020
7909
ТРАГЕДИЯ: Вирусът уби лекарка от Враца и баща й

Тази сутрин е починала д-р Петранка Лишковска, началник на отделението по химиотерапия в комплексния онкологичен център във Враца. Лекарката беше покосена от COVID-19 и заради влошеното й състояние бе на лечение в столична клиника, съобщиха от здравното заведение.

Трагедията в семейството на 54-годишната лекарка е двойна, защото през миналата нощ в болницата за белодробни заболявания починал и нейният баща, който също е бил заразен с COVID-19, пише bulnews.bg.

84-годишният мъж, който също бе положителен за заразата, издъхнал в белослатинската болница. Днес сутринта, докато почерненото семейство организирало погребението му, дошла черната вест от София за смъртта на д-р Петранка Лишковска. Близките им са смазани от двойната трагедия след заразяването с коронавирус.

Д-р Лишковска бе дългогодишен и опитен специалист по медицинска онкология. Тя беше председател на клинична онкологична комисия по химиотерапия към КОЦ, осъществяваше диспансерни прегледи на пациенти с онкологични заболявания от цяла Северозападна България