Трагедия: Жертва на изверга Гаргамела се самоуби

Младата жена не е могла да се справи с психическите травми от всекидневното изнасилване

Общество
20:57 - 22 Октомври 2021
7629
Трагедия: Жертва на изверга Гаргамела се самоуби

Драматичен разпит на жертвата на изверга Илко Тонев – Гаргамела направи първото заседание по същество по делото в Бургас изключително тежко и емоционално.

На съвестта на Илко Тонев вече тежи един човешки живот. Друга жертва на бруталния изрод е сложила край на живота си, тъй като не е могла да се справи с психическите травми от изживяното. Източник на Флагман, свързан с разследването срещу Илко Тонев в Холандия, съобщи, че младата жена, превърната в секс робиня на Гаргамела, също е българка, а за гаврите с нея в Холандия се води досъдебно производство и там Тонев отново е с наложена мярка "задържане под стража". 

Пострадалата край Бургас Маргарита непрекъснато плачеше и многократно прекъсваше с нестихващи ридания свидетелските си показания и видимо отново се връщаше към бруталните сцени. В един от случаите Маргарита така се разстрои, че се наложи съдът да даде 30-минутна почивка, за да се върне тя на себе си. По нейно желание разпитът се проведе чрез видеоконферентен разговор, тъй като по обясними причини не искаше да има пряк досег до изверга, който е преобърнал живота й.

В 8-часовото емоционално и изключително натоварващо психиката на нормалния човек заседание в Бургас бяха разпитани 7 свидетели, сред които майката на Маргарита, полицейски служители, вещи и медицински лица. В съда бе представена и изготвената психологична и психиатрична експертиза, която е назначена от Окръжен съд-Бургас, защото такава не е направена в досъдебно производство. Заключението в нея казва, че Илко Тонев доказано е психопат, който обаче може да бъде съден, защото не е психично болен.  

Съдът остави без уважение и поредното искане на адвокатите на Тонев за експертиза, която да установи от какво уж заболяване страда Гаргамела, какво лечение следва да се прилага и дали изпълнението е съвместимо със задържането му под стража. Съдът остави без уважение и искането на защитника за изменение на мярката за неотклонение с по-лека.

Припомняме, че Гаргамела е обвинен в едно от най-жестоките престъпления срещу жена в последните десетилетия в Бургас. Тонев вече се явява в съда с двама адвокати – досегашния си служебен защитник Николай Рачев и Захари Кирилов.

Делото срещу Гаргамела е за причиняване на телесни повреди в условията на опасен рецидив и опит за убийство.

След бруталня побой почти до смърт на секс робинята си Маргарита през 2017 г., Илко Тонев се укриваше в хотел в Китен и при опита си да избяга от полицаите скочи от втория етаж. Тогава Тонев се потроши, а съдията прецени, че е достатъчно да му наложи мярка парична гаранция с мотива, че е със здравословни проблеми и едва ли може да се укрие. Така независимо от сериозността на престъплението и от богатото му криминално минало, той бе пуснат. И направи това, което и повечето родни бандити в такива случаи. Не спази нито едно от наложените му ограничения. По неясен и до този момент начин той напусна България и избяга в Холандия, в Хага, като не плати и гаранцията си. А след това близо три години нямаше сила, която да го върне у нас, за да понесе наказателна отговорност.