Трагедията в Марсилия: Най-малко 8 души са загинали при взрива

Две съседни сгради са частично разрушени, а една е застрашена от срутване

Актуални новини
08:05 - 10 Април 2023
2080
Трагедията в Марсилия: Най-малко 8 души са загинали при взрива

Шестима души продължават да са в неизвестност след като две сгради се срутиха в Марсилия рано в неделя. Срутването е предизвикано от експлозия, последвана от пожар, който усложнява спасителните дейности и разследването. Причината за трагедията все още не е известна.

Късно в неделя вечерта са открити телата на двама загинали, съобщиха властите в южния френски град, според които вероятността да бъдат намерени оцелели е много малка. Пожарникарите не могат да използват вода или пяна за гасенето на пожара, защото това може да застраши евентуални оцелели под развалините.

Две съседни сгради са частично разрушени, а една е застрашена от срутване, което създава допълнителни затруднения. Жителите са били евакуирани, а шестима от тях са настанени в болница.

"Не знам как се е случило това. Напълно безумно е, никога не съм виждал това преди. Тресеше се, не знаех откъде идва, нещо наистина сериозно се случваше, усещах го", заяви Тома. 

"Познавам много от съседите и не знам какво да очаквам. Може да са затрупани под развалините и това е ужасно, наистина е ужасно.", подчерта Жан, цитира Нова тв.