ТРАГИЧНО: Две родилки с ковид починаха за една нощ

Общество
11:35 - 01 Април 2021
4184
ТРАГИЧНО: Две родилки с ковид починаха за една нощ

Две родилки, лекувани от СOVID-19 в болница през последния месец, са починали за една нощ, съобщиха от Клиниката по акушерство и гинекология (КАГ). Те са на 32 и 33 години, от Скопие и Делчево, пише македонското електронно издание ”Сакам да кажам”.

„33-годишна жена от Делчево, която е носела второ дете, е родила чрез цезарово сечение момченце от 2 900 грама, което в добро общо състояние. Жената е приета в КАГ на 10 март в лошо състояние, фебрилна с температура 38,5, ниска сатурация и кашлица. Тя е родила на 11 март и поради влошаване на състоянието й, на 14 март е изпратена за по-нататъшно лечение в болница „8 септември“. "В деня преди хоспитализацията в КАГ, на 9 март, има отрицателен PCR тест, а следващия ден е дала положителен антигенен тест", казаха от Гинекологичната клиника.

Втората родилка е 32-годишна жена от Скопие, родила е преждевременно, чрез цезарово сечение в 30 седмица от бременността. Тя е приведена в клиниката по гинекология от Инфекциозната клиника на 20 март в тежко състояние и само няколко часа след раждането, поради изключително лошото си клинично състояние, е насочена към реанимация.

„Недоносеното бебе е момиче, което все още е в интензивното отделение и е на апаратно дишане“, каза гинекологът.