Трагично загина ръководителят на кукерите от Павел баня

60-годишният родолюбец заспал на волана

Общество
19:51 - 17 Ноември 2019
5091
Трагично загина ръководителят на кукерите от Павел баня

Иван Загоров, основателят на уникалното по своя характер сдружение на кукерите от района на община Павел баня загина място при тежка катастрофа с минивана си , теглещ ремарке натоварено с дърва, съобщава Монитор бг.

Инцидентът е станал около 22,30 часа в събота малко преди крайните къщи на родното му село Александрово. При огледа на място пътните полицаи установили, че автомобилът „Фолксваген Туран“ е излетял при десен завой и се е преобърнал по таван на около десетина метра встрани от асфалта, при което 60-годишният водач е издъхнал за броени секунди.

По първоначални данни Загоров или е задрямал или нещо е отклонило вниманието му, не било изключено причината да е в евентуално скъсан теглич на ремаркето.Възможно било внезапно на пътя да е изскочило и оставено безпризорно животно. Няма данни за злоупотреба с алкохол.

По тъжна ирония на съдбата Иван Загоров е загинал броени минути преди началото на Световният ден в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който тази година преминава под мотото „Животът не е резервна част“. Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия се отбелязва всяка трета неделя от месец ноември с решение на Генералната асамблея на ООН от 26 октомври 2005 г. В православните храмове у нас се отслужват заупокойни молитви за успокоение на душите на загиналите при пътни инциденти. Стотици влюбени във фолклора отдадоха последна почит към живота и делото на Иван Загоров в социалните мрежи.