Тръгна делото срещу легендарния фараон Ангел Кателиев

След 9 години влачене процесът срещу Къдравия най-накрая влезе в съдебна фаза, разпитаха свидетели и вещи лица

Новини
19:48 - 19 Октомври 2019
4468
Тръгна делото срещу легендарния фараон Ангел Кателиев

След 9 години висящи процеси, най-накрая тръгна делото срещу прочутия в Бургас ъндърграунд фараон Ангел Кателиев, известен в града като Къдравия.

39-годишният шеф на пирамидата „Галакси“, която завлече спестяванията на много бургазлии в края на 90-те години, е обвинен обвинен в отвличане и нанасяне на побой, припомня “Флагман”.

Случаят е от февруари 2010 година, но поради множество пропуски беше връщано в изходна фраза. Преди дни започнаха разпити на свидетели и вещи лица. Първи на подсъдимата скамейка седна жертвата – Христо Янев, който разказа какво помни от деня, в който е бил заплашен, че ще бъде „надупчен”, ако не отиде в офиса на Ангел Кателиев и в последствие пребит от хората му – Димитър Пенчев и украинецът Кирил Мищенко заради финансови дългове.

Случката се разиграла в кафе, намиращо се в сърцето на Бургас – на площад „Св. Св. Кирил и Методий”. Тогава Янев имал среща с Веселин Тодоров - Германеца, бащата на малката Алекс от Поморие, която бе убита преди пет години от Атанаска, на когото трябвало да върне сума пари, а той да освободи колата му, която била залог за дълга. Докато разговаряли, Веско Германеца му казал, че трябва да заплати още 600 евро, заради дългове на негов приятел. В този момент Янев станал от масата и се запътил към входа на заведението. 

Пътят му обаче бил препречен от две млади момчета с качулки – Димитър Пенчев и Кирил Мищенко. Те започнали да говорят един през друг, че е крайно време да се издължи на Къдравия и че трябва да отиде в офиса му на ул. „Славянска”. Янев няколко пъти опитал с ръкомахания да се измъкне от капана на момчетата, но един от тях директно го заплашил, че ако не отиде в офиса на Кателиев, ще го надупчи.