Тръгва документалния филм за първата банда на Честър Бенингтън - Grey Daze (ВИДЕО)

През април ще излезе и албумът на бандата, завършен след самоубийството на певеца

Новини
11:59 - 02 Март 2020
4936
Тръгва документалния филм за първата банда на Честър Бенингтън - Grey Daze (ВИДЕО)

Grey Daze - бившата банда на Честър Бенингтън, показа кадри от предстоящия документален филм "Втори шанс" (Making Amends). Групата е една от първите банди на покойния фронтмен на Linkin Park, който се самоуби през лятото на 2017 година. Grey Daze вече работеше по записите на нов албум, когато ги сполетя вестта, дошла от съпругата на Честър - Талина Бенингтън.

В документалния филм се разказва за работата на Grey Daze по записването на въпросния албум, съвпаднала и със самоубийството.

Албумът ще носи името "Amends", като записът бе завършен след трагедията. Очаква се той да достигне до феновете на 10 април.

В този откъс от филма Grey Daze си спомнят за датат 20 юли 2017.

Един от членовете на бандата разказва: „Получих обаждане от бившия ми публицист, който просто ми каза – влез онлайн. Каза ми, че Честър се е самоубил, а аз му казах да се разкара. Влязох в интернет и новината наистина бе навсякъде“.

Барабанистът на Grey Daze - Шон Доудел, разказа за първите си разговори с вдовицата на Честър – Талинда.

„Обадих се на Талинда и казах: „Хей, не искам подробности или нещо такова. Просто искам да знам, дали имате нужда от нещо. Как мога да помогна?“

Тя ми отговори: „Ела тук, в Лос Анджелис. Целунах децата и съпругата си, след което си стегнах багажа и карах до Ел Ей, където прекарах следващите десет дни, помагайки на Талинда до самото погребение“.

Говорейки за Честър Бенингтън, Доудел каза: „Той бе на върха на света. Въобще не очаквах, че ще се стигне до нещо такова.“

Предстоящият албум на Grey Daze е описан като „история за произхода на един от най-разпознаваемите гласове на модерния рок“.