Трактора сам измислил партенката, че се връща в ДАНС

Алексей Петров се закачил за Татко Петко с големи обещания за компромати

Политика
21:19 - 07 Септември 2023
7050
Трактора сам измислил партенката, че се връща в ДАНС

Седмици преди да бъде застрелян на Витоша, Алексей Петров е звънял на хора в ДАНС. Пред тях се похвалил, че скоро ще стане голям шеф в агенцията и затова искал да се убеди, дали евентуално ще получи достъп до класифицирана информация. Държал също да чуе, че ще го подкрепят в намеренията му за големи промени работата на дирекциите и звената.

Когато въпросните служители информирали за обажданията на Петров по веригата нагоре, станало ясно, че никой не е чувал за такова назначение и Трактора сам се опитвал да пласира подобна версия, твърдят запознати от службите.

Алексей Петров разпространявал и в бизнес средите партенки, че му предстои триумфално завръщане в тайните служби на ръководен пост. Блъфът бил използван от него, за да се опита да се закачи за някакви сделки, но намеренията му били бързо разкрити, а самопредлагането му отхвърлено.

Нещо повече - Трактора от доста време нямал контакт с предишните си колеги от „баретите“, които един по един прекъсвали всякакъв вид отношения с него заради нелоялното му поведение и дори опитите му да ги изнудва.

По същият начин Петров се опитал да се закачи към новото управление, използвайки познанството си с бащата на Кирил Петков – Петко Петков. Той го търсел като се хвалел, че знае големи тайни за известни хора и политици в страната, които можел да сподели с участниците в правителството „Денков-Габриел“.