Трактори блокираха пътищата към Югозапада

Тежки земеделски машини се движат в кръг на пътен възел Даскалово, протестите продължават и утре

Новини
12:20 - 07 Февруари 2024
2751
Трактори блокираха пътищата към Югозапада

Пътищата от столицата към Югозапада са блокирани от 11,30 ч, видя Lupa.bg

Тежка земеделски машини се движат в кръг на пътен възел Даскалово и така блокират движението в посока София, Перник и към Благоевград и Югозападна България по магистрала „Струма“.

Зърнопроизводители и зеленчукопроизводители в Перник протестират заради прекалените „зелените“ регулации, налагани от Брюксел, и липсата на държавна политика, насочена в подкрепа на сектора.

Земеделците обявиха, че не са доволни от предложенията на правителството, както и от европейското законодателство по т. нар. зелени мерки.

„Излизаме на улицата заради прословутите изисквания по зелената сделка, които ни ограничават да работим, ние в момента не можем да работим. Има места, които още не сме изорали,

защото ни забраняват до края на февруари да орем.

Продаваме на цени, които са цени отпреди 10 години, торове, горива, заплати, всичко е в пъти увеличено. Така че секторите зеленчукопроизводство, животновъдство, зърнопроизводство в момента са на изкуствено дишане“, оплакват се земеделци.

Те се заканват утре тракторите да блокират цялата област Перник. Ефективният протест ще продължи, докато исканията им не бъдат изпълнени.

СНИМКИ: Lupa.bg