Тръмп: Байдън е с промит мозък и е като марионетка

Той допълва, че бившият вицепрезидент на САЩ "не е наясно с действията си"

Свят
11:30 - 10 Юли 2020
950
Тръмп: Байдън е с промит мозък и е като марионетка

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, който си осигури достатъчно подкрепа от делегатите за предстоящия конгрес на Демократическата партия за да се кандидатира за президент през ноември, е с "промит мозък като марионетка", коментира американският президент Доналд Тръмп пред Фокс нюз.

"Левите радикали, нека си признаем, обработиха Джо. Той няма представа какво правят и какво ще правят. Мисля, че са му промили мозъка". Според него Байдън е повлиян от политици като сенатора от Вермонт Бърни Сандерс, който напусна президентската надпревара на 8 април.

Тръмп допълва, че бившият вицепрезидент на САЩ "не е наясно с действията си и не осъзнава какво всъщност се случва". Тръмп отново предупреди, че победата на Байдън на изборите през ноември ще доведе до срив на фондовата борса.

"Те ще съкратят финансирането на полицията или ще го премахнат напълно", обясни той.

Тръмп е почти четири години по-млад от Байдън, който на 20 ноември ще навърши 78 години. Тръмп често поставя под въпрос умствените способности на Байдън.

"Но не е от възрастта на Байдън. Познавам хора, които са много по-възрастни от мен, но мислят и са съобразителни като 25-годишни", коментира по-рано Тръмп в интервю за Уолстрийт джърнъл.

Като пример той посочи 91-годишния основател на веригата магазини Home Depot Бернар Маркъс и 86-годишния милиардер Шелдън Аделсън.