Тръмп: ЕС е по-лош от Китай, но просто е по-малък

Американският президент твърди, че САЩ имат най-добрата икономика в света

Свят
16:59 - 16 Август 2019
1943
Тръмп: ЕС е по-лош от Китай, но просто е по-малък

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се опита да успокои своите привърженици за състоянието на американската икономика, въпреки колебанията на фондовата борса и обясни на събралите се в Ню Хемпшир, че финансовата им сигурност зависи от преизбирането му през 2020, съобщава АП.

"Независимо дали ме обичате или ме мразите, трябва да гласувате за мен", коментира той.

Тръмп отхвърли засилените опасения за американската икономика и 3% спад в Dow Jones, който беше подхранван от забавящата се глобална икономика и развитието на пазара на облигации, който е предсказал предишни рецесии. Избягването на икономически спад е от решаващо значение за надеждите на Тръмп за преизбиране.

"САЩ в момента имат най-добрата икономика от всякъде по света", добави той.

Тръмп, който стигна до Белия дом, като обеща да доведе страната до исторически икономически бум, твърди, както често го прави, че пазарите щяха да се сринат, ако бе загубил през 2016 г.

Републиканският президент защити и тактиката си за търговия с Китай. Китай иска да сключи търговска сделка със САЩ, защото това струва на страната милиони работни места, но той заяви, че не е необходимо САЩ да бързат.

"Не мисля, че сме готови да направим сделка", коментира Тръмп.

Наред с обсъждането на икономиката, Тръмп засегна и редица други теми, обвинявайки Европейския съюз, че е "по-лош от Китай, но просто е по-малък".