Тръмп и Байдън се заядоха взаимно за неплатени данъци

Президентът се хвали, че е подобрил отношенията с КНДР, които били "на прага на ядрена война"

Топ
09:13 - 23 Октомври 2020
1573
Тръмп и Байдън се заядоха взаимно за неплатени данъци

Последният дебат между настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп и кандидата за поста Джо Байдън отново премина със взаимни нападки и заяждане, макар и по-мирно от предишния. Двамата претенденти се обвиниха взаимно в корупция и наплатени данъци. Те спориха по шест основни теми в сградата в университета в Нешвил.

Кандидатът на Демократическата партия в САЩ Джо Байдън, поканен от президента републиканец Доналд Тръмп да "даде обяснение" на дебата им по обвиненията в корупция, заяви, че никога не е получавал пари от чужбина, предадоха световните агенции.

"Никога през живота си не съм взел и цент от чуждестранен източник", защити се Байдън и посочи още, че синът му Хънтър Байдън "не е вършил нищо неетично" зад граница

Демократът на свой ред атакува Тръмп, като каза, че получавал средства от други държави. "Плаща Ви Русия, плаща Ви Китай", заяви Байдън. Той каза още, че кандидатът на републиканците трябва да последва примера му и да публикува данъчната си декларация и обърна внимание на медийната информация, че Тръмп има банкова сметка в Китай.

Тръмп каза, че ще обяви данъчните си декларации, веднага щом това е възможно и повтори извинението си, че в момента е обект на одит. Той подчерта, че през 2017 г. е платил само 750 долара данъци, защото е бил уведомен, че преди това е надплатил десетки милиони долара.

Байдън обаче настоя за доказателство. "Покажете ни и спрете да увъртате", настоя демократът.

Двамата коментираха и външнополитическите си виждания по отношение на Северна Корея.

Тръмп разкри, че преди встъпването му в длъжност бившият президент Барак Обама му казал, че ситуацията около КНДР е най-големият проблем на САЩ и изразил опасения, че между двете държави може да избухне ядрена война.

"В момента имам много добри отношения с него (Ким Чен-ун), имаме много добри отношения, а не война", каза Тръмп.

Байдън обвини президента, че е легитимирал Северна Корея и говори за добрия си приятел (Ким Чен-ун), който е бандит, бандит. И че казва колко са добре нещата, когато Северна Корея има много по-голям капацитет да изстреля ракета, която може да достигне американска територия.

На твърдението на Тръмп, че "имаме добри отношения" с КНДР, Байдън отговори: "Имахме добри отношения и Хитлер преди той да нахлуе в Европа. Хайде стига!"