Тръмп като Нешка Робева: Позор за Франция!

Едноухият кандидат повтори думите на Дмитрий Песков

Спорт
17:07 - 30 Юли 2024
2212
Тръмп като Нешка Робева: Позор за Франция!

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп осъди церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. на фона на възмущението от сцената, която пародира известната картина на Леонардо да Винчи „Тайната вечеря“. „Аз съм много широко скроен човек, но това, което направиха, беше позор“, коментира Тръмп за церемонията в интервю за Fox News.

По време на церемонията беше представена пародия на произведението на Леонардо да Винчи „Тайната вечеря“. Някои фрагменти от представлението бяха широко разпространени в социалните мрежи, а съдържанието им предизвика дискусии както в Русия, така и в чужбина. По-специално прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече пародията отвратителна и се зарадва, че руските телевизионни зрители са били лишени от възможността да я видят. Унгарският премиер Виктор Орбан на свой ред заяви, че церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж показва липсата на идеи на Запада за култура и обществен морал.

Олимпийските игри в Париж се провеждат от 26 юли до 11 август. Руските и беларуските спортисти могат да се състезават в неутрален статут, при условие че не са свързани със силовите ведомства и не представляват отборни спортове.