Тръмп: Коронавирусът е лош подарък от Китай

Стигнахме до много тъжен етап от смъртността от пандемията - 100 000 починали, отбеляза с тъга президентът на САЩ

САЩ
22:13 - 28 Май 2020
2617
Тръмп: Коронавирусът е лош подарък от Китай

Президентът на САЩ Доналд Тръмп опресели в Туитър коронавирусната инфекция много лош „подарък“ от Китай, разпространил се по света.

Вашингтон обвинява Пекин в прикриването на информация за произхода на вируса и степента на епидемията. От своя страна Китай изрази съжаление, че "някои политици използват ситуацията с вируса, за да клеветят Китай". На 19 май говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян заяви, че американското ръководство "е направило неоснователни изявления, насочени към уронване на репутацията на Китай" и посъветва САЩ да спрат да клеветят КНР, а да разрешат собствените си проблеми.

В Туитър Тръмп отбеляза като "тъжен етап" смъртта на 100 000 души от коронавируса в Съединените щати, след като по-ранното му мълчание предизвика критики, че се е провалил в задължението си да утеши жертвите и техните близки.

"Току-що стигнахме до много тъжен етап от смъртността от пандемията от коронавирус с достигането на 100 000 починали. На всички семейства и приятели на починалите искам да изкажа искреното си съчувствие и любов към всичко, което тези велики хора представляват. Бог да е с вас!", сподели Тръмп.