Тръмп може да бъде изписан още утре

Държавният глава е лекуван с антитела и петдневна програма с ремдесивир

Новини
19:59 - 04 Октомври 2020
3569
Тръмп може да бъде изписан още утре

Лекуващият лекар на американския президент Шон Конли съобщи, че състоянието на Доналд Тръмп "продължава да се подобрява", информира "Гардиън".

На брифинг Конли съобщи, че в петък сутринта нивото на кислорода (кислородна сатурация) на президента е паднало и той се е нуждаел от допълнително кислород за около час в Белия дом. Запитан дали му е давано допълнително кислород оттогава, лекарят каза, че ще попита медицинския персонал. Лекарят каза още, че нивото на кислорода на президента е паднало под 93% вчера, а днес е 98%. 

Друг лекар, Шон Дули, разкри повече подробности. Той съобщи, че президентът няма температура от петък сутринта и също така няма задух. Дули каза още, че президентът се разхожда и "сърдечното, чернодробното и белодробното му състояние" не е причина за притеснение. По думите му президентът може да бъде изписан най-рано утре.

Лекарите съобщиха, че президентът е лекуван и с дексаметазон.

Конли не отговори на въпроси за резултатите от рентгенови снимки на белите дробове и дали президентът има пневмония.

Според препоръките на Световната здравна организация стероидът може да се използва само при пациенти в тежко състояние.

Санджай Гупта, световноизвестен американски неврохирург и водещ медицински консултант в медии като Си Ен Ен, коментира, че някои от предписваните стероиди на президента са за лечение на белодробни състояния.

Държавният глава е лекуван с антитела и петдневна програма с ремдесивир.

Предполага се, че президентът на САЩ Доналд Тръмп и още най-малко седем души са се заразили с коронавирус по време на церемонията по номинирането на Ейми Барет за съдия от Върховния съд.