Тръмп нападна Меган Маркъл

Актуални новини
13:54 - 25 Септември 2020
2580
Тръмп нападна Меган Маркъл

Американският президент Доналд Тръмп изригна срещу херцогинята на Съсекс Меган Маркъл и пожела на съпруга й принц Хари късмет „защото скоро ще му трябва“, след като двойката призова американците да участват активно в предстоящите президентски избори.

„Не съм й фен”, каза президентът Тръмп за Меган пред репортери по време на брифинг в Белия дом. „Преди казах - и тя вероятно го чу - че пожелавам на Хари късмет, защото скоро ще му потрябва”.

Реакцията на Тръмп дойде след като херцогът и херцогинята на Съсекс, във видеоклип за списание „Time”, призоваха за "прекратяване на речта на омразата" преди изборите на 3 ноември.

Хари, който няма право да гласува в Съединените щати, каза: "С наближаването на ноември е много важно да се отдалечим от речта на омразата, дезинформацията и онлайн негативизма".

Родената в Калифорния Меган, която смята предстоящите избори за „най-важните в живота ни“, заяви: „Когато гласуваме, нашите ценности стават работещи и нашите гласове се чуват“.

Въпреки че двойката не спомена нито Тръмп, нито Байдън във видеото, много хора изтълкуваха този коментар като истинска подкрепа за кандидата от Демократическата партия.

"Херцогът не е активен член на кралското семейство и той прави коментари като частно лице", каза говорител на Бъкингамския дворец.