Тръмп: Няма да участвам във виртуален дебат с Байдън

Това обяви той в интервю за телевизия Фокс

Свят
16:18 - 08 Октомври 2020
1319
Тръмп: Няма да участвам във виртуален дебат с Байдън

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че няма да участва във виртуален дебат с опонента си от Демократическата партия Джо Байдън. Това обяви той в интервю за телевизия Фокс.  

"Чух, че преди малко комисията промени начина на провеждане на дебата. Това не е приемливо за нас. Няма да правя виртуален дебат. Няма да си губя времето за виртуален дебат, не става въпрос за това в дебатите. Седите зад компютър и го правите, дебати? Нелепо. И тогава те отрязват, когато пожелаят", коментира Тръмп.

Той твърди, че Комисията за президентските дебати не е казала на предизборния му щаб за плана преди съобщението, което тя направи тази сутрин американско време. 

Той също така разкритикува избора на модератор за втория дебат, а именно - Стив Скъли от C-Span, за когото президентът каза, че "никога не е бил почитател на Тръмп".

Синът на президента Ерик също възрази, връщайки се към често срещано безпочвено твърдение от щаба на Тръмп, че Джо Байдън е използвал помощ по време на дебатите.

След първия дебат предизборният щаб на Тръмп пусна реклами във "Фейсбук", които твърдят, че Байдън е използвал слушалка в първия дебат, използвайки манипулирана снимка.