Тръмп отговори: Трябва ни мир, прибирайте се вкъщи (ВИДЕО)

САЩ
23:24 - 06 Януари 2021
4376
Тръмп отговори: Трябва ни мир, прибирайте се вкъщи (ВИДЕО)

Американският президент Доналд Тръмп отговори светкавично на призива на наследника си на поста Джоузеф Байдън да излезе в национален ефир и да защити конституцията на САЩ. Във видео обръщение в социалната мрежа Туитър той призова неговите симпатизанти, поддръжници и бунтари пред Капитолия да спрат с насилието и да се приберат вкъщи. 

"Да, изборите бяха откраднати от нас. Всички знаем, че това бяха избори, предизвикали истинско свлачище, но ние се нуждаем от мир", заяви президентът. 

И добави, че макар вотът да е бил особено оспорван, бъдещето на американската нация не може да бъде оставено в ръцете на един бунт. "Трябва да се примирите, трябва да има мир и трябва да уважавате хората, грижещите са закона и реда. Не искам никой да пострада. Вярно е, че никога досега не сме преживявали подобен период и не сме виждали нищо подобно - победата да ни бъде отнета. Но не може да оставим това така. Нека да видим как ще се развие ситуацията. Вие всички сте много специални и аз знам как се чувствате, но сега се приберете с мир", добави президентът.