Тръмп: Подкрепяш Ники Хейли - изхвърчаш от МАГА!

Новини
16:07 - 25 Януари 2024
2624
Тръмп: Подкрепяш Ники Хейли - изхвърчаш от МАГА!

Бившият президент на САЩ, Доналд Тръмп, който се бори за номинацията на Републиканската партия за президентския пост, заплаши, че ще отлъчи завинаги от своето неформално движение MAГA (Направете Америка отново велика) всеки, който продължи да спонсорира предизборната кампания на неговата съперничка Ники Хейли, предаде NBC News, цитирана от Фокус.

"Всеки, който направи "принос" към Birdbrain (прякорът, който Доналд Тръмп използва, когато говори за Ники Хейли), ще бъде окончателно изключен от лагера MAГA от сега нататък. Не ги искаме и няма да ги приемем", написа бившият президент на САЩ на страницата си в социалната мрежа Truth Social.

В отговор на изявлението на Доналд Тръмп, Хейли призова своите поддръжници да направят дарение чрез специален портал, на който тя сподели линк в своята страница в Х.

Тя подчерта, че в рамките на 24 часа след първичните избори в Ню Хемпшир, кампанията ѝ е успяла да събере 1 милион долара.

Първичните избори за президентската надпревара през 2024 г. в американския щат Ню Хемпшир се проведоха на 23 януари. Според резултатите от преброяването Доналд Тръмп спечели първичните избори на републиканците с почти 55% от гласовете. Неговата конкурентка Ники Хейли е подкрепена от 44% от избирателите. Президентските избори в САЩ ще се проведат през ноември.