Тръмп получи обвинения - платил под масата на цицораната Сторми

За сефте американски президент може да получи криминална присъда

Топ
10:05 - 31 Март 2023
2316
Тръмп получи обвинения - платил под масата на цицораната Сторми

Доналд Тръмп е обвинен от голямо жури в Манхатън след разследване за тайно плащане на порнозвездата Сторми Даниелс, като по този начин става първият бивш президент на САЩ, изправен пред наказателни обвинения. Никога в историята това не се е случвало и с действащ държавен глава на страната и събитието се коментира като удар и за Републиканската партия.

Все още не са известни конкретните обвинения, тъй като обвинителният акт не е публичен. CNN съобщи в четвъртък, че той е изправен пред повече от 30 обвинения, свързани с бизнес измами.

През 2016 г. Даниелс, чието истинско име е Стефани Клифърд, предлага на медия да продаде историята си за сексуалната си връзка с Тръмп през 2006 г., докато той е женен. По това време той е кандидат за президент, екипът му се заема с потушаване на скандала, като адвокатът му Майкъл Коен ѝ плаща 130 хил. долара, за да с мълчи. Това не е престъпление, но когато Тръмп му възстановява парите, те са записани като "правни разходи", а фалшифицирането на счетоводни документи е наказателно престъпление в Ню Йорк. 

Освен това прокурорите може да го обвинят в нарушаване на изборните закони, ако докажат, че мотивите на Тръмп са били избирателите да не научат за аферата. Това е още по-сериозно престъпление - прикриване на престъпление чрез фалшифициране на данни.