Тръмп призова за закон за проверка на оръжия

Президентът на САЩ обсъди възможните начини да се предотвратят масови убийства на хора

Свят
15:02 - 05 Август 2019
1528
Тръмп призова за закон за проверка на оръжия

Американският президент Доналд Тръмп призова американските депутати да приемат закон за строги проверки за закупуване на огнестрелно оръжие, съобщава "Ройтерс".

По-рано Тръмп обсъди с директора на ФБР Кристофър Рей, министърът на правосъдието Уилям Бар и членове на Конгреса на САЩ възможните начини да се предотвратят масови убийства на хора като тези, които се случиха в Ел Пасо в Тексас и Дейтън в Охайо. Нападенията причиниха смъртта на 29 души.

Тръмп обясни в Туитър, че "не можем да оставим убитите в Ел Пасо, Тексас и Дейтън, Охайо, да умрат напразно. По същия начин и за толкова тежко ранените. Никога не можем да ги забравим и онези, преди тях. Републиканците и демократите трябва да се обединят и да създадат строги проверки на миналото, може би да обвържат това законодателство с отчаяно необходимата имиграционна реформа".

"Медиите носят голяма отговорност за живота и безопасността в нашата страна. Фалшивите новини допринесоха много за гнева и яростта, които се натрупваха в продължение на много години. Отразяването на новини трябва да започне да бъде справедливо, балансирано и безпристрастно, или тези ужасни проблеми само ще се влошат", добави той.