Тръмп разполага с броени часове да плати $454 млн. по дело за измама

Любопитно
15:36 - 25 Март 2024
1852
Тръмп разполага с броени часове да плати $454 млн. по дело за измама

Доналд Тръмп разполага с броени часове, за да плати гаранцията за покриване на съдебно решение за гражданска измама в размер на 454 милиона долара, съобщава Ройтерс. В противен случай щатът Ню Йорк може да конфискува някои от неговите имоти.

Един от емблематичните имоти, с които бившият президент на САЩ може да бъде принуден да се раздели е Тръмп Тауър.

Решението по делото беше вписано в Манхатън, където имоти на Тръмп като може да са в полезрението на главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, демократ, който заведе гражданското дело през 2022 г.

Джеймс също е уведомила окръг Уестчестър, северно от Ню Йорк, за съдебното решение, стъпка към потенциално конфискуване на активи на Тръмп там като голф игрище и имение.

Поемането на контрола върху имотите на Тръмп би поставило множество правни и логистични предизвикателства за офиса на главния прокурор. Поставянето на запор върху тях, за да се гарантира, че няма да бъдат продадени или прехвърлени, и преследването на ликвидните активи на Тръмп би бил по-лесния вариант.

Тръмп отрече да е извършил нарушение и нарече случая политически мотивиран. Доналд Тръмп е обвинен в четири отделни случая, като пледира невинен по всеки един от тях.