Тръмп с жалба срещу Харис, че е взела средства от кампанията на Байдън

Новини
08:55 - 24 Юли 2024
1932
Тръмп с жалба срещу Харис, че е взела средства от кампанията на Байдън

Щабът на кампанията на Доналд Тръмп подаде жалба във Федералната избирателна комисия срещу вицепрезидента Камала Харис.

Според обвинението тя е нарушила федералните закони за финансиране на кампаниите, като е заменила името на Джо Байдън със своето, за да поеме контрола върху средствата за кампанията му.

В жалбата се твърди, че кампанията на Байдън не може да преименува комитета си от "Байдън за президент" на "Харис за президент". Настоящият държавен глава се отказа от надпреварата в неделя.

"Това не е нищо повече от тънко завоалирана свръх вноска от 91,5 млн. долара от един кандидат за президент към друг, т.е. от старата кампания на Джо Байдън към новата кампания на Камала Харис. Това е подигравка с нашите закони за финансиране на кампаниите", се казва в жалбата от осем страници.

"На федералните кандидати е забранено да съхраняват вноски за избори, в които не участват", се казва още там. "Байдън за президент 2024" не е показала намерение да възстанови или пренасочи по подходящ начин средствата за общите избори, които вече е получила".

Не е ясно дали жалбата ще получи подкрепа от FEC, но кампанията на Тръмп търси всякакъв начин да забави инерцията, която Харис успя да генерира сред избирателите и дарителите.