Тръмп: САЩ загубиха всички съюзници

САЩ
11:19 - 21 Септември 2023
1828
Тръмп: САЩ загубиха всички съюзници

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви на митинг в Айова, че САЩ са загубили съюзниците си, като заяви, че "всички са ни изоставили".

"Бяхме съюзници с всички тези различни държави... Саудитска Арабия е с Китай, много от страните от Близкия изток, много петрол и много пари, те също са с Китай", отбеляза Тръмп.

Той и добави, че САЩ се опитват само да "подкупват приятелства", докато Европа само "се възползва от нас в търговията".

Той също така заяви, че САЩ трябва да бъдат спасени, като заяви, че негов приоритет е да работи усилено и да попречи на партията на опонента си да "мами", защото "те ще се опитат и ще успеят до известна степен", но "народът на тази страна няма да позволи това да се случи".

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп заяви в сряда, че е единственият кандидат за президентските избори, който знае как да спре "нашествието" по границите на страната.

Произнасяйки втората си реч за деня пред свои поддръжници в Айова, Тръмп заяви, че "беззаконни тълпи от непроверени, непроверени, незаконни мигранти-чужденци препускат" през границата с Мексико.

Той отбеляза, че "орди от престъпници, терористи, трафиканти на хора, трафиканти на деца, членове на банди и затворници, изпразнени от затворите, лудниците и психиатричните клиники" се опитват да влязат на територията на САЩ.