Тръмп се е съгласил на дебат срещу Камала Харис по Fox News през септември

Топ
18:42 - 03 Август 2024
1151
Тръмп се е съгласил на дебат срещу Камала Харис по Fox News през септември

Бившият президент и настоящ кандидат на Републиканската партия за Белия Дом Доналд Тръмп обяви, че е приел предложението на телевизия Fox News за дебат срещу вероятният кандидат на демократите Камала Харис. 

Тръмп обяви новината с постинг в социалната си мрежа „Truth“, уточнявайки че се е съгласил с предложението на медията, след като Джо Байдън се оттегли от надпреварата за нов мандат и предварително планираният дебат с него в близката до демократите телевизия ABC вече не е на дневен ред. 

Той изтъкна и съдебната му битка с телевизията, и с водещия на ABC Джордж Стефанопулос, които според него биха представлявали конфликт на интереси при евентуално участие.

Доналд Тръмп допълни, че дебатът по Фокс ще се проведе на 4 септември в щата Пенсилвания, въпреки че мястото на събитието все още не е определено. 

Модератори на дебата ще бъдат водещите на Fox News Брет Байер и Марта Маккалъм, а правилата за двамата участници ще бъдат подобни тези от дебата между Байдън и Тръмп, провел се по CNN на 27 юни, с разликата че този път ще има и зрители. 

Засега не е ясно дали Камала Харис ще приеме поканата на Фокс Нюз за дебата, тай като телевизията e близка до Републиканците, но през миналия месец тя заяви, че „готова“ да дебатира с бившия президент. 

Същевременно тя обвини Тръмп, че се е отказал от споразумението за дебат по ABC News на 10 септември. По-рано бившият президент заявяваше, че няма да дебатира с Камала Харис, докато тя не е официален кандидат на Демократическата партия. 

Очаква се Харис да бъде номинирана официално в понеделник, седмици преди националната конвенция на партията, за да бъдат спазени сроковете за регистрация в някои от щатите.