Тръмп се хвали: Аз съм най-суровият с Русия

Личности
10:20 - 08 Август 2020
571
Тръмп се хвали: Аз съм най-суровият с Русия

Американският президент Доналд Тръмп се похвали, че Москва не иска той да бъде преизбран за втори мандат, защото "никой не е бил толкова суров с Русия", колкото той.

"Последният човек, когото Русия иска да види на поста (президент на САЩ) е Доналд Тръмп", каза той на пресконференция.

Сред своите постижения, които, според него, не се харесват на Русия, Тръмп посочи укрепването на въоръжените сили, увеличението на раходите на НАТО, а също и санкциите срещу руските газопроводи.

Тръмп освен това изрази мнение, че Китай и Иран също не искат неговото преизбиране. "Последното, което искат Русия, Китай и Иран е победа (на изборите) на Доналд Тръмп. Ще следим за всички тях", подчерта президентът. 

Това всъщност бе отговорът на Тръмп на изявлението на директора на националния център за контраразузнаване и сигурност Уилям Eванина, който заяви, че руските власти се опитват да очернят кандидата на демократите за президент - Джо Байдън, считайки го за представител на "антируския естаблишмънт", и поддържат Тръмп.

Като пример Еванина приведе "проруския украински парламентарист Андрей Деркач, който, по думите му, разпространява изказвания за корупция, в това число посредством изтекли телефонни разговори, за да "подкопае кандидатурата на бившия вицепрезидент Байдън и демократическата партия".

На реплика на журналист, че неговите думи се разминават с версията на контраразузнаването Тръмп отговори: "Не ме интересува какво говорят". Но все пак взе отношение по предупреждението за възможна намеса в предстоящите през ноември избори.

"Ще следим за това много внимателно - каза той. - Най-големият риск е гласуването по пощата".

Според Тръмп при такова гласуване за друга държава ще бъде много по-лесно да фалшифиция бюлетини, като отбеляза, че това може да бъдат страни "за които човек не би и помислил".