Тръмп си е харесал вице , но не го разкрива

Републиканският кандидат изстисква до максимум мистерията. При опонентът му няма такава

САЩ
11:53 - 23 Юни 2024
2274
Тръмп си е харесал вице, но не го разкрива

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза вчера, че е взел решение кой ще е републиканският кандидат за вицепрезидент за президентските избори в САЩ през ноември, но все още не е казал на никого за това.

На въпрос на журналист вчера във Филаделфия дали е решил кого избира за кандидат за вицепрезидент, Тръмп отговори: „Мисля, че да“. Попитан дали някой знае името на избрания, той каза:

"Не, никой не знае."

Тръмп беше във Филаделфия, щата Пенсилвания за предизборна изява и преди това спря в ресторант, където беше аплодиран от поддръжници и отговори на няколко журналистически въпроса.

Сегашният президент от Демократическата партия Джо Байдън и неговият предшественик почти гарантирано ще се изправят на 5 ноември в реванш на президентските избори през 2020 г. И двамата събраха необходимия брой делегати, за да бъдат номинирани като кандидати съответно на Демократическата и Републиканската партия.

81-годишният Байдън се кандидатира с настоящата вицепрезидентка Камала Харис, която също като него се бори с нисък рейтинг. 78-годишният Тръмп от месеци дава простор за спекулации кого ще избере за свой подгласник.

Номинацията на Тръмп няма да бъде официална до конгреса на Републиканската партия в Милуоки, щата Уисконсин, през юли. Демократите ще изберат официално своя кандидат в Чикаго през август.