Тръмп : Смешната Камала, тя е луда – по-лесно ще победя нея, отколкото Байдън

Телевизионните реклами срещу Джо Байдън ще бъдат заменени с атаки срещу Камала Харис

Топ
09:35 - 22 Юли 2024
2812
Тръмп: Смешната Камала, тя е луда – по-лесно ще победя нея, отколкото Байдън

„Харис ще бъде по-лесна за побеждаване, отколкото щеше да бъде Джо Байдън“. Това заяви републиканският кандидат-президент Доналд Тръмп пред Си Ен Ен, след като по-рано стана ясно, че настоящият президент на САЩ се оттегля от борбата за втори президентски мандат.

Линии на атака

От кампанията на Доналд Тръмп сигнализира, че основната линия, по която ще критикуват Камала Харис е миграционната политика на администрацията на Джо Байдън.

Според републиканците действащата администрация е виновна за незаконното преминаване на милиони хора през южната граница с Мексико.

Втората линия на атака ще се върти около икономиката. Проучванията на общественото мнение постоянно показват, че американците са недоволни от високите цени на храните и горивата, както и от лихвените проценти, които направиха покупката на жилище по-малко достъпна.

Атакуващи реклами

От Make America Great Again Inc – комитет за политически действия, подкрепящ Доналд Тръмп, заяви, че изтегля телевизионните реклами срещу Джо Байдън, които трябваше да бъдат пуснати в щатите Аризона, Джорджия, Невада и Пенсилвания, и ги заменя с реклама, атакуваща Камала Харис.

30-секундната реклама обвинява Харис, че е скрила от обществеността немощта на Байдън, и се опитва да хвърли отговорността за резултатите на администрацията единствено върху нея.

Обидите на Тръмп

Тръмп, който е известен с това, че използва обидни и понякога нецензурни изрази, за да атакува опонентите си, позволи на поддръжниците си на митинг в Мичиган да усетят какви обиди вероятно ще отправи към Харис през следващите дни.

„Наричам я смешната Камала. Наблюдавали ли сте някога как се смее? Тя е луда. По един смях можеш да разбереш много. Тя е луда“, казва той.

В часовете след като Джо Байдън обяви оттеглянето от предизборната надпревара в САЩ редица известни личности публично изразиха подкрепата си за вицепрезидента Камала Харис.

„Първото ми решение като кандидат на партията през 2020 г. беше да избера Камала Харис за мой вицепрезидент. И това беше най-доброто. Днес искам да предложа пълната си подкрепа за Камала като кандидат на нашата партия тази година. Демократи, време е да се обединим и да победим Тръмп. Нека направим това“, обяви Джо Байдън в профила си в Х на 21 юли.