Тръмп за главния прокурор на Ню Йорк: Корумпирана расистка

Бившият президент на САЩ се яви в съда по дело за измама

САЩ
21:43 - 07 Декември 2023
13109
Тръмп за главния прокурор на Ню Йорк: Корумпирана расистка

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се яви в съда в Ню Йорк по обвинения в измама, като отново определи процеса като несправедлив.

Фаворитът за номинацията на републиканците за президент през 2024 г. и двамата му най-големи сина са обвинени в изкуствено завишаване стойността на своите недвижими имоти, за да получат по-изгодни банкови заеми и застрахователни условия. 

Тръмп избухна в социалните мрежи преди изслушването, като каза, че делото е решено срещу него, преди дори да започне. По време на процеса бившият президент нарече съдията по делото Артър Енгорон „луд“ и „объркан“ и заклейми главния прокурор на щата Ню Йорк Летиция Джеймс, която е чернокожа, като „корумпирана“ и „расистка“. „Това е лов на вещици и е много корумпиран процес“, каза той пред репортери.

Освен това Доналд Тръмп е изправен пред федерални обвинения за предполагаема злоупотреба със свръхсекретни документи, след като напусна Белия дом. Той е обвинен и за това, че се е опитал да отмени резултатите от изборите през 2020 г.