Тръмп за пръв път с маска на публично място (СНИМКИ+ВИДЕО)

Американският президент се срещна с ранени военнослужещи и медици, грижещи се за пациенти с COVID-19

Актуални новини
08:20 - 12 Юли 2020
3777
Тръмп за пръв път с маска на публично място (СНИМКИ+ВИДЕО)

Доналд Тръмп сложи маска по време на посещение във военна болница вчера, което е първият случай, когато американският президент се появява с маска на публично място, предадоха световните агенции.

Тръмп пристигна с хеликоптер в националната военна болница "Уолтър Рийд", за да се срещне с ранени военнослужещи и медици, грижещи се за пациенти с Ковид-19. На излизане от Белия дом той заяви пред медиите, че "особено когато сте в болница, мисля, че се очаква да носите маска".


Президентът на САЩ носеше маска по време на посещението си. Той обаче не носеше такава на слизане от хеликоптера, отбелязва Асошиейтед прес.


Над 3,2 милиона американци се заразиха с коронавируса, довел до най-малко 134 000 смъртни случая. Тръмп отказва да носи маска на пресконференции, срещи на работната група за коронавируса и други обществени прояви. Той обаче е признавал, че маските са приемливи, ако се носят в закрити пространства, където хората са близко един до друг.

САЩ отбелязаха вчера нов рекорден брой заразени с коронавирус за 24 часа - 66 528 случая, показват данните на университета "Джонс Хопкинс", цитирани от Франс прес. Броят на новозаразените в САЩ надхвърля 60 000 за пети пореден ден. Според оценката на здравните власти в някои щати епидемията е извън контрол, отбелязва АФП. Общият брой на регистрираните случаи от началото на пандемията в най-тежко засегнатата страна в света вече достига 3 242 073. Броят на жертвите е 134 729, или с 760 повече, отколкото в петък.