Тръмп зове за 15 дни без социални дейности

Президентът заяви, че хората трябва да избягват пътувания и да не посещават барове

Свят
09:29 - 17 Март 2020
3058
Тръмп зове за 15 дни без социални дейности

Американският президент Доналд Тръмп призова американците да спрат социалните си дейности за 15 дни и да не се събират на групи, по-големи от 10 човека. В опит да спре разпространението на коронавируса президентът заяви, че хората трябва да избягват пътувания и да не посещават барове, ресторанти, дискотеки и фитнеси.

Държавният глава предупреди, че е възможно да има рецесия, но в момента той бил фокусиран да се справи с кризата в общественото здраве, вместо с тази с икономиката. По думите му краят на кризата се очаква през юли или август. Президентът отговори и на критиката, че е омаловажил заразата и не е направил нищо.

„Ще се оценя с 10. Мисля, че вършим страхотна работа и ще започна с факта, че се запазихме от много силно заразена държава. Нека професионалистите да кажат, но ние сме на много ранен етап в сравнение с Китай. Тук, в нашата страна щяхме да имаме много различна ситуация, ако не бяхме го направили. Мога да ни оценя като много, много добре. Мога да оценя нас като професионалисти и мисля, че професионалистите свършиха чудесна работа“, каза Доналд Тръмп.