Трамвай помля колоездач (СНИМКИ)

Инцидентът с доставчика на Glovo станал в района на Руски паметник

Новини
12:05 - 21 Февруари 2024
10630
Трамвай помля колоездач (СНИМКИ)

Инцидент с трамвай и колоездач стана по обяд в района на Руски паметник в София. Около 11:10 мотриса с №5, пътуваща в посока Княжево, бутна доставчик на фирмата Glovo. Велосипедистът не внимавал при пресичане на пешеходната пътека, където по закон трябва да не кара колелото, а да го бута и да премине на собствен ход.

Веднага му беше оказана помощ от пътниците в трамвая, а съвсем скоро на местопроизшествието пристигнаха и екипи на Бърза помощ, полиция, Контрол по транспорта, както и Общинска полиция.

Пострадалият, който е на видима възраст около 30 години, беше прегледан и откаран с линейка в "Пирогов", а лекарите му шинираха и превързаха крака.

В момента движението на трамваите в посока Кнажево е блокирано.

Инцидентите в тази част на столицата не са рядкост, тъй като там пешеходната пътека е доста широка, хората не се оглеждат, когато пресичат, а повечето винаги са със слушалки или ровят нещо из телефоните си, когато пресичат. В този прав участък между Руски паметник и площад "Македония" трамваите ускоряват максимално, а за звуковия сигнал, подаван от ватманите, понякога е твърде късно.