Трансджендър забремени две затворнички

САЩ
23:45 - 18 Юли 2022
9287
Трансджендър забремени две затворнички

Транссексуална жена зад решетките в женски затвор в Ню Джърси забремени две затворнички, което накара служителите да я преместят в друго заведение, разкри доклад на властите в щата..

27-годишната Деми Майнор беше преместена миналия месец от поправителния дом „Една Махан” за жени в поправителния център „Гарден стейт ют – затвор в окръг Бърлингтън, каза говорител на департамента на затворите в Ню Джърси.

Непълнолетната, която излежава 30-годишна присъда за непредумишлено убийство, е в строго охранявано отделение в новото заведение, където тя е единствената жена, каза говорителят.

Майнор написа в публикация в блог на уебсайта Justice 4 Demi на 15 юли, че е поставена под наблюдение за самоубийци в новото съоръжение „поради факта, че опитах да се обеся в микробуса“. Тя твърди, че пазачите са отхвърлили молбата й да бъде претърсена на голо от жена служител на затвора.

„Те нарушиха правото ми да бъда в безопасност и далеч от сексуален тормоз, като ме вкараха в едно от най-насилствените поправителни заведения за младежи“, пише Майнор. „Докато живея тук, бях атакувана от млади затворници, които са незрели и просто невежи към човек като мен”.

Превод от в. Ню Йорк пост.