Трансплантацията на коса се превърна в индустрия за $2 милиарда в Турция

Цените при комшиите са значително по-конкурентни - варират от $2500 до $3000

Стил
12:40 - 04 Септември 2023
3159
Трансплантацията на коса се превърна в индустрия за $2 милиарда в Турция

Турция затвърди репутацията си на една от най-търсените дестинации в света за пластична хирургия, особено за трансплантация на коса, привличайки хора от Европа, Америка и дори далечна Австралия, според представители на сектора.

Ръководителят на Турската асоциация за здравен туризъм Сервет Терзилер каза пред всекидневника Milliyet, че пътешествието на Турция в здравния туризъм е започнало с трансплантации на коса, което генерира зашеметяващите 2 милиарда долара годишно, като вълна от посетители от Близкия изток и Арабския полуостров се стичат в Истанбул.

През последните години обаче се забеляза скок на интереса от страна на европейците.

Освен това той подчерта, че процъфтяващият сектор привлича хора от различни среди, включително видни личности от Съединените щати и текстилни магнати от Индия и Пакистан, някои от които пристигат с частни самолети. Забележително е, че дори хора от Австралия, на цели 24 часа полет, са привлечени от Турция за процедури за трансплантация на коса, включително осемдесетгодишни.

Цените за трансплантация на коса в Турция са значително по-конкурентни, вариращи от $2500 до $3000,

в сравнение цените на европейските лекари, които обикновено струват минимум 8000-10 000 евро ($8600-$10 800), и известните американски лекари, които таксуват не по-малко от $10 000-15 000, твърди Терзилер, цитиран Hurriyet Daily News.

Освен това той представи иновативна разработка в областта - робот за трансплантация на коса. Тази технология не само намалява риска от кървене по време на процедурата, но също така позволява на пациентите да наблюдават операцията, докато се полагат усилия за въвеждане на тази система на международните пазари.