Транспортен хаос заради стачка в лондонското метрото

Пътниците се призовават да проверят дали транспортът в тяхната посока не е спрян

Свят
17:38 - 10 Ноември 2022
1590
Транспортен хаос заради стачка в лондонското метрото

Стачка на служителите в лондонското метро причинява транспортен хаос в британската столица, като повечето линии са затворени, а властите предупреждават пътниците да не пътуват с подземната железница, съобщават медиите на Острова.

Членовете на Синдиката на работещите в железопътния и морският транспорт (RMT) напуснаха работните си места за шеста 24-часова стачка от началото на годината заради съкращенията на работни места и промени в пенсионната схема, налагани в ущърб на служителите.

Над 1000 членове на британския профсъюз "Юнайт" (Unite) също стачкуват.

Пътниците се призовават да проверят дали транспортът в тяхната посока не е спрян, преди да тръгнат, а проблемите, породени от стачката, се очаква да продължат и утре сутрин, предаде телевизия "Скай нюз".

Макар и много намалени, транспортни услуги се изпълняват по централните, северните и окръжните линии на лондонското метро. По всички останали линии транспорт на пътници не се извършва.

Компанията оператор на метрото - "Транспорт фор Лъндън" (TfL), заяви, че пътуващите с трамваите в града също може да изпитват проблеми заради намалено разписание.

На места се образуваха големи опашки за автобуси, докато линията "Елизабет" и другите линии на метрото бяха силно натоварени.