Транспортната комисия заседава за скандала с движението по Патриарха

Политика
10:40 - 10 Май 2024
1795
Транспортната комисия заседава за скандала с движението по Патриарха

Реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Фритьоф Нансен" предизвика полярни мнения в столичани. Живеещите са категорично против стесненото движение и по-малкото места за паркиране. Днес комисията по транспорт в София обсъжда извънредно тези промени. 

Още миналата седмица бяха разчертани и новите места за косо паркиране по бул. "Витоша". Те са направени така, че шофьорите трябва да спират назад - обратно на организацията при паркирането в района до преди няколко дни. Във вторник, първия работен ден след майските празници, местата и от двете страни на булеварда бяха почти изцяло запълнени. Някои от колите бяха паркирани според новите правила, но други очевидно бяха влезли напред, вероятно от лентата за насрещно движение.

От общинатат обясниха, че този начин на паркиране се налагал от наредба на регионалното министерство, която указва гариране назад при косо паркиране. Това правело по-безопасно излизането от мястото за паркиране.

На 22 април ясно ни беше заявено от зам.-кметът по транспорт, че е подписана заповед само за подобряване на пътната настилка на бул. "Патриарх Евтимий", заради недоброто ѝ състояние. Поради тази причина поискахме обяснение какво е нейното състояние. Както виждате бяхме подведени и се се стигна до реорганизация. Явно политиката на инат продължава", каза председателят на комисията по транспорт Иван Таков. 

Снимки: Агнес Методиева