Транспортният министър: Слави Трифонов е просто една политическа кукла

Новини
08:20 - 10 Юни 2022
5311
Транспортният министър: Слави Трифонов е просто една политическа кукла

„От 13 декември правителството работи под постоянен риск, че нещо няма да се случи. Опитваме да променим нещата, а те не се случват поради вътрешни причини. Тази ситуация е постоянна”. Това заяви транспортният министър Николай Събев в предаването „Здравей, България”.  

„Оттук нататък задачата е проста – обявяваме правителство на малцинството, въпросът е ще има ли 12 депутати. Станаха нервни, че не се случи избора на централен банкер. Когато взехме решение да влезем в еврозоната, отново имаше напускане на четиримата министри от МС. Станаха много нервни и започнахме да си задаваме въпроса какво се случва”, продължи Събев.

Министър Събев коментира и предстоящата актуализация на бюджета. 

Една от законодателните промени, които трябва да бъдат осъществени, е актуализацията на бюджета. Има неща, които ни обединяват, и неща, по които има спорове. Правителство на малцинството започваме да работим с депутатите и парламентарни групи. Налага се да работим с всеки един, за да намерим общи позиции и да получим съгласие в отделните точки. Ние трявба да осъществим промяната на бюджета. Ако не се случи правителство на малцинството отиваме на избори.Процесът на промяната е факт. Ние сме първите, които започнахме да правят това. Ясно е, че няма как да стене от първия път. Ако не стане правителство на малцинството ще направим избори и там ще ги бием, отбеляза Събев. 

Транспортният министър бе категоричен, че на предстоящи избори очаква висок резултат за "Продължаваме промяната". 

В България няма ясно изразена десница последните 14 години. Опитите на "Демократична България" са малко в сравнение с това, което би могло да изпълни политическото пространство. ГЕРБ не са дясна партия. Българското общесвто е събудено, гоялма част от хората, които разбират какво искаме ще ни подкрепят. С хора, които очевидно защитават България да останат на феодално ниво на развитие няма как да се случи, добави министър Събев. 

Според Събев е много лесно могат да се купуват партии. 

"По действията ще ги познаете. Имам информация, че Слави Трифонов е политическа кукла на хора, които искат да запазят България в позиция, в която е държана 30 години. По действията ще видите кой какви цели има, посочи Събев.