ТРАУР ЛИ? Командирът на Граф Игнатиево си пусна похвално клипче във фейсбук (ВИДЕО)

Генерал Николай Русев (Наплатанов) публикува лупинги с американски колега, докато майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин още не са изстинали

Политика
14:45 - 26 Септември 2024
5904
ТРАУР ЛИ? Командирът на Граф Игнатиево си пусна похвално клипче във фейсбук (ВИДЕО)

Бригаден генерал Николай Русев, известен сред починените си като "Наплатанов" по името на амбициозната си съпруга Габриела, май не страда особено от смъртта на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Командирът на Граф Игнатиево се кипри във възторжено клипче във фейсбук и получава похвали от американски колеги.

По ирония на съдбата, въпросното видео е заснето в деня на трагедията с двамата пилоти - 13 септември. Излъчено е по-късно в "Панорама". В него щатският генерал Тад Кларк хвали нашите летци и особено ген. Русев, при когото се е повозил. "Страхотна координация между око и ръка", възкликва американецът.

На кого му пука за загиналите?

Публикуването на подобни дитирамби докато двама от колегите на летците от Граф Игнатиево още не са изстинали, е най-малкото проява на лош вкус, ако не и малоумен пропаганден трик докато тече разследването. Ако имаше малко срам, Русев можеше поне да накара някой да отреже частта от записа, в която получава лични похвали, ама де такава скромност под фуражката.

Както е добре известно, ген. Русев е близка дружка на президента Румен Радев и не го плашат нито резултатите от следствието, нито призивите за оставка. 

Насладете се сами на похвалите за Граф Игнатиево: