Травестит заключи пенсионер в мазе в Пловдив и го обра

Общество
12:23 - 06 Декември 2022
1869
Травестит заключи пенсионер в мазе в Пловдив и го обра

19-годишният обирджия, заключил пенсионер от Пловдив в мазе и откраднал спестяванията му, се оказа травестит. Той нарича себе си Лили, облича се с женски дрехи, каза заместник-районният прокурор Атанас Илиев. 

"Дядото е на възраст над 90 години. Все още си мисли, че става въпрос за жена", добави той.  

Апашът явно си мисли, че в женски образ печели доверие. Така направил и с възрастния пловдивчанин. 19-годишният му се представил за жена, която има нужда от помощ. Оплакал се, че е гладен и жаден, и му поискал вода. Срещнал самотния старец пред дома му, докато изхвърля боклука. "Дядото го поканва в жилището си, обядват. Лесно установява къде съхранява спестяванията си“, посочи пред "Марица".

Така Лили гостува на пенсионера няколко пъти и ял на трапезата му, а в деня на обира влязъл в апартамента му без покана. Но дядото не се усъмнил. Поискал да му покаже мазето, но не очаквал какво му предстои. Травеститът го бутнал вътре, заключил го, след което му отмъкнал 7000 лв. и изчезнал. 

Предвид, че дядото описал жена на разследващите, издирването се оказало трудна задача. След голям обем работа се установява, че младият обирджия води скитнически начин на жияот и обикаля из цялата страна. В крайна сметка на 25 ноември е установен във Враца. Вече е с повдигнато обвинение за грабеж.